Tuesday, February 11, 2014

Takkan syok sangat Sultan Melaka sampai fitnah bekas suami?


Bab kahwin kami tak doakan yang buruk buat Nurul. Namun begitu khaarnya perceraian sudah tak dapat dielakkan lagi. Tak tahulah sebabnya. Takkan Nurul dah nak sangat dengan DYMM SUltan Melaka?

Luar nampak perceraian Nurul atas cara baik dan tiada lagi pergaduhan tapi hairan bagaimana cerita berikut boleh tersebar:

KUPASAN ISTANA SEGAMBUT

Semua pasti terkejut dengan cerita hangat seorang isteri yang sebelum ini sering digambarkan dengan keluarga bahagia dan sempurna tiba-tiba memohon cerai. Tapi itulah, setakat ini belum ada cerita yang paling tepat dengan keadaan yang sebenar. Jika nak tahu, sumber langsung dari istana bukit segambut ini, bolehlah mulai baca. Jeng jeng jeng

Apabila seorang isteri gigih untuk memohon cerai melalui sistem mahkamah, pastinya keinginan untuk bercerai telah sampai ke tahap yang tidak boleh dibendung lagi. Tambahan pula, jika isteri tersebut mempunyai banyak risiko untuk digadaikan. Isteri ini bukan calang-calang isteri tetapi bakal hilang karier politiknya, malah bakal mengganggu gugat perjuangan keluarganya. Menurut khabar dan sumber rapat si isteri ini, dia telah merayu dengan baik untuk dilepaskan sebelum anak pertama mereka lagi. Tetapi ego si suami terus mengikat perkahwinan ini. Malah selepas dikurniakan anak pertama dan kedua si isteri masih memohon dilepaskan. Kisah ini juga disahkan daripada kawan-kawan sekerja si suami. Benarlah, hati tidak boleh dipaksa.

KEBERANIAN SAIZ KECIL

Apabila si isteri di tuduh dengan pensyarah, si suami tidak melakukan apa-apa tindakan untuk melindunginya. Mungkin kerana saiz suami yang kecil membuatkan keberaniaannya tidak cukup jantan. Bagaimana tidaknya, selepas 10 tahun berumah tangga mereka masih duduk di rumah bapa mertua. Kos hidup percuma. Tidak perlu fikirkan bil apa-apa pun. Ceritanya, semuanya di tanggung samada oleh si isteri atau pun bapa mertua. Si isteri menggunakan duit sendiri untuk menanggung semua kos membesarkan anak. Suami manapun pasti tidak akan melepaskan isteri dengan faedah sebegini. Malah, si isteri banyak ke luar negara urusan kerja, si suami dapat melancung percuma, dapat makan dengan pembesar-pembesar. Manusia mana yang mahu melepaskan nikmat percuma seperti ini?

ZALIM

Paling sedih dan menyayat hati ada sumber rapat istana bukit segambut mengatakan si suami mengugut si isteri dan berjanji akan memastikan nama isteri tercemar jika tuntutan cerai terus dibuat. Malah, si suami khabarnya akan pastikan hak penjagaan anak tidak akan diberikan kepada isteri. Pastilah si isteri takut. Si suami menggunakan kaedah ini untuk memastikan si isteri terus akur dan tetap dalam perkahwinan. Si isteri tidak sanggup lagi terperangkap dengan ugutan dan mengorak langkah, mengambil risiko kehilangan karier politik serta risiko kehilangan hak penjagaan anak. Dengar nya ayat dari si suami kepada si isteri, "You file divorce, I will destroy you." Dashat!

LEPASKANLAH

Isteri jika sudah sampai ke mahkamah tuntut cerai, jika mereka yang faham agama pasti mengerti bahawa adalah haram bagi suami tidak membenarkannya. Mengapa perlu sampai ke mahkamah? Suami sepatutnya memberikan lafaz dengan cara baik, tidak perlukan media dan sensasi serta selesaikan di luar sahaja. Cukuplah malukan isteri. Si isteri harapan rakyat untuk negara, berikanlah ketenteraman peribadi kepadanya. Cukuplah seumur hidupnya berjuang untuk bapa nya. Masa kamu sudah tamat. Lepaskanlah isteri dengan cara baik. Jangan seksa mentalnya lagi.

Jika tak sanggup kehilangan semua, pasti ramai di luar boleh menjamin kehidupan kamu. Tetapi itulah, sumbernya si suami bekerja lumayan dengan gaji yang besar sebagai profesional di tengah pusat Kuala Lumpur. Apalah susahnya sangat, muka tampan, pasti ramai gadis lain yang lebih sesuai dengan si suami yang boleh dijadikan hambanya.


Dalam bab psywar dan bab sebar-sebar, suami tak ada jentera penyebar dan penulis Yang ada adalah Nurul.

Takkan sementang nak sangat idaman hati sampai buat cerita tak baik tentang bekas suami tu. Dah habis tu habislah. Tak ada jodoh buat cara tak ada jodoh. Berpisah dengan baik.

Kalau Nurul yang buat cerita sedemikian, memang tak patut

3 comments:

 • Anonymous says:
  February 11, 2014 at 10:29:00 PM GMT+8

  Oooo citer kote ngan pepet x puas ghuponyo ok la x do jodoh cari la lain....

 • Anonymous says:
  February 12, 2014 at 10:54:00 AM GMT+8

  cuba try kote kapal sink plak...dengar kote dia panjang smpi bole buat tali pinggang...ni nik ajiz yg kabo mase dia sambut besday dgn kapal sink dulu...hehe

 • Anonymous says:
  February 13, 2014 at 8:53:00 AM GMT+8

  Sesungguhnya Allah s.w.t. sangat adil, apabila balu2 anggota polis menangisi kematian suami mereka. Anak Juburi ini sibuk menghina lagi pasukan keselamatan Negara dengan berbagai fitnah. Akhirnya tangisan kesedihan dan doa para anggota keselamatan bersama keluarga mereka telah pun ditunjuk kepada kita semua. Rumah tangga si mulut celupar sendiri berantakan kerana nafsu duniawi untuk memuaskan nafsu rakus politik keluarga sesat Anwar Al Jubori.

  Pasukan Grik.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)