Greetings

Saturday, February 15, 2014

Setakat ini, Azmin dan Anwar paling tak diterima jadi MB


Selepas 24 jam pertama survey ini dimulakan, 40% pengundi anggap pilihan antara Khalid Ibrahim, Azmin, Anwar, Dr Rani dan Iskandar Samad. Perkara itu dijangka berlaku kerana mungkin kerana blog ini adalah blog yang banyak menyerang pembangkang.

Namun begitu masih ada 60% pengundi yang memberi pilihan. Setakat hampir 24 jam pertama, Azmin terletak dalam kedudukan paling corot. Punya sikit sampai peratusan tak kelihatan angka 3% dan undi diterima sebanyak 18.

Manakala, Anwar Ibrahim pula adalah kedua tercorot dengan undi 32 dan peratusan 6%. Atas Anwar, Tuan ISkandar Samad dari PAS yang tak dikenali seramai Anwar pun berjaya mendapat undi 37 dan peratusan 7%.

Tan Sri Khalid Irahim terletak paling tinggi dengan undi 142 dan peratusan 28%. Manakala Dr Rani Pesuruhjaya PAS negeri terima 64 undi dan 12%.

Boleh lah kata macam-macam mengenai ketepatan banci ini sebagai mencerminakan keadaan sebbenar. Itu diakui. Namun begitu tiada banci yang sempurna melainkan dibanci semua population dalam sampel yang dituju.

Yang penting, ini adalah petunjuk. Mungkin lebih rendah atau lebih tinggi dari yang sebenar. Namun apa yang sebenar tidak akan dapat diketahui walaupun lepas pilihanraya atau referendum. Ada sebbab yang boleh sabotajkan angka sebenar.

Angka ini adalah petunjuk akan sampel blog ini akan penerimaan rakyat. Blog ini dikunjungi juga oleh pembangkang... maka ada dalam 60% yang mengundi. Dalam itu juga mungkin ada orang BN yang merupakan rakyat Selangor yang faham PR sedang memerintah maka pilihan ooastilah dari apa yang ada.

Walaubagaimana pun, ini masih lagi baru dan kita sedang menunggu lagi undi masuk. Sistem ini tidak ada boleh dikacau melainkan oleh sekerat dua yang hacker. Kami pun tak pandai hal hacking dan manipulasi survey pasal ini kali pertama buat.

Ada 6 hari lagi, takkan penyokong Anwar dan Azmin mahu berdiam saja persepsi buruk membayangi mereka.




11 comments:

  • saiful Radzi says:
    February 15, 2014 at 10:45:00 AM GMT+8

    kenapa tak diajukan soalan yang sama tentang pihak mana yang sepatutnya memerintah di Malaysia? Pihak mana yang menang undi popular (undi terbanyak=pilihan sebenar) sewaktu PRU 13?

  • saiful Radzi says:
    February 15, 2014 at 10:46:00 AM GMT+8

    kenapa tak diajukan soalan yang sama tentang pihak mana yang sepatutnya memerintah di Malaysia? Pihak mana yang menang undi popular (undi terbanyak=pilihan sebenar) sewaktu PRU 13?

  • Anonymous says:
    February 15, 2014 at 12:11:00 PM GMT+8

    Sebelum pemilihan umno baru baru ini survery online menunjukkan ramai tidak mahu KJ Ketoi, Najib kangkung dan Jat lembu jadi pemimpin tetapi akhirnya jadi amacam?

  • Anonymous says:
    February 15, 2014 at 5:05:00 PM GMT+8

    Sape nk peliwat jadi pm.. Salpe nk munafik jd mb.. Sape pilih anuar berdosa.. Yg pilih peliwat jdi pm ni org kafir je..

  • Anonymous says:
    February 15, 2014 at 6:16:00 PM GMT+8

    katun katundiatas tu mintalah blog blog pr buat survey
    yg ko do kmeroyan kat rumah org pehal

  • Anonymous says:
    February 15, 2014 at 8:26:00 PM GMT+8

    Rasanye undi popular ni dah dijawab byk kali dah..sedare tak paham ke atau memang sengal

  • Anonymous says:
    February 15, 2014 at 10:39:00 PM GMT+8

    aku setuju bro..mcm LGE kalah undi popular pun masih lg nk pegang jawatan tinggi dlm parti. apa pasal? org dh tknk tu turun la ape lagi.

  • Anonymous says:
    February 15, 2014 at 11:42:00 PM GMT+8

    pihak mane yg menang?bole bg taux?setakat yg sy tau umno menang byk..so selayaknya umno la parti yg layak perintah malaysia..mcm di selangor parti mane yg byk menang?pas atau pkr?nape xtanye soklan tu plak?

  • Anonymous says:
    February 16, 2014 at 2:03:00 AM GMT+8

    Biase le macai fuckatan mmg tongong

  • Anonymous says:
    February 16, 2014 at 1:03:00 PM GMT+8

    Pengikut mereka lagi 1000x biyol...

  • Anonymous says:
    February 17, 2014 at 6:22:00 PM GMT+8

    Saiful Radzi aku rasa memang hang tak faham kot..atau hang memang kayu. Dah puas orang bagi penerangan dok bengong juga..otak sikit sungguh hang ni.!

fda

Get your volunteer initiatve funded!

Link2Me WeLinkBk (254)