Friday, May 25, 2012

Tiadakah pasukan berdaya bawa hujah baru, terkini untuk lawan PR dan sekutu?
... PIHAK PR ... telah berSEKUTU dengan gologan ...:

- NGO berASASkan keAGAMAan yang EKSTRIMIS (Bukan ISLAM tentunya)..

- PerTUBUHan HARAM seperti BERSIH, HINDRAF atau SMM..

- NGO berOTAK LIBERAL, PLURALISME dan LGBT..

- Para GANGSTER, KONGSI gelap dan MAFIA kaum 'Ah-BENG!'..

- Para ILMUWAN di IPT yang PERASAN mereka aje yang PANDAI..

- Mereka yang PERASAN diri sebagai pakar EKONOMI yang berANGGAPan memBANTU Melayu/BUMIPUTERA akan meLINGKUPkan NEGARA..

- Para ARTIS yang tak LAKU dan PERCAYA Allah SWT hanya TERIMA keISLAMan mereka apabila masuk PAS..

- Golongan PESARA Kerajaan yang KHUATIR diri mereka KONONya di'REJECT' dari MATI sebagai umat ISLAM tanpa menyokong PAS..

Selain itu, perlukah diberitahu bahawa golongan PEGUAM di sebalik BAR Council jugak turut berSEKUTU untuk menJATUHkan kerajaan UMNO/BN atau jika keputusan PRU-13 TIDAK memihak kepada PR, mereka akan berSEKONGKOL sama menCETUSkan keTIDAKSTABILan yang bakal WUJUD nanti?

Inilah TAKTIK yang sering diGUNAkan oleh ZIONIS Neo-CON untuk menJATUHkan mana-mana NEGARA umat ISLAM! ~ MemperALATkan mereka yang MAHIR selok-belok perUNDANGan untuk memBENCI dan MENENTANG keUTUHan perUNDANGan NEGARA sendiri!


Itu belum diKIRA lagi UNSUR peMUSNAHan dari dalam terUTAMAnya peROSAK dari dalam UMNO/BN yang menyokong agenda 'NEW Politics' dan POLITIK WANG?

KERJA mereka ini cuma memBERIkan GAMBARan NEGATIF terhadap UMNO/BN menerusi DEBAT, FORUM, wacana dan seBAGAInya KONONnya selama ini UMNO/BN meLAKUkan keSILAPan dan kini KONONnya dalam PROSES pemBETULan keSILAPan tersebut? CHEH! ->KLIK<-

Sampai bila UMNO/BN mahu terus membuka PEKUNG sendiri dengan memBIARkan puak-puak begini berMAHARAJALELA?

Apakah sukar untuk UMNO/BN meWUJUDkan PASUKAN yang mampu memBERIkan HUJAH bernas, MAMPAT dan sukar diJAWAB oleh puak-puak PR seperti juruBLOG ini? ->KLIK<-

Baca sepenuhnya sini

5 comments:

 • PecahPalakMikir says:
  May 26, 2012 at 12:35:00 AM GMT+8

  salam perjuangan bro
  Boleh menumpang berjuang dipautan blog ini
  http://pecahpalakmikir.blogspot.com/

 • Anonymous says:
  May 26, 2012 at 10:39:00 AM GMT+8

  Kawan-kawan saya di parti 'Bapa Kafir' yand diberi gelaran oleh Yang Berbahagia Tan Sri Rahim Noor mengatakan bahawa UMNO didalangi Yahudi melalui APCO dan cuba menipu agama, bangsa dan negara.
  Jum kita buat 'Senaman Bontot' di ceramah DSAI.

 • nonbal says:
  May 27, 2012 at 11:18:00 AM GMT+8

  ya betul, UMNO/BN kini banyak membuat keputusan sebagai difensive, cuma blog2 pro BN sahaja yang berhempas pulas menjawab dan membongkar kedurjanaan PR.
  Saya berpendapat, beberapa cara boleh diguna untuk menghadapi situasi ini.
  Pertama, pak-pak menteri perlu mengambil kedudukan menyerang dan bertahan dibarisan hadapan.
  Kedua, mengambil inisiatif untuk menonjolkan setiap individu berlatar belakang agama (ulamak dan ustaz) yang berada dipihak kerajaan untuk sama-sama mengembeling tenaga.
  ketiga, mengurangkan sama sekali isu-isu dalaman UMNO/BN termasuk moral pemimpin dan kenyataan yang mendatangkan mudarat kepada parti.
  keempat, menambah sebanyak mungkin slot-slot keagamaan didalam saluran tv, disulami dengan penerangan masaalah akidah dan pandangan islam terhadap sesuatu perkara yang menjadi isu terkini.
  diharap pandangan saya sebagai pemerhati, memberi sekelumit idea kpd pihak yang bertanggungjawab.

 • Anonymous says:
  May 27, 2012 at 10:02:00 PM GMT+8

  Saya setuju sangat dengan komen nonbal ...

  Tepat dan padat. UMNO perlu ambil perhatian khususnya yang pada bab agama tu. Terlampau banyak rancangan hiburan di TV. Produser tak takut ke di atas segala kemungkaran yang berlaku.

  Rating tinggi, ... dosa pun tinggi.
  Buatlah pilihan yang tepat.

 • Abu El-Gharny says:
  May 27, 2012 at 10:55:00 PM GMT+8

  UMNO/BN perlukan satu pasukan yg mahir dlm aktiviti public relations.
  Pentingnya pasukan ini tidak boleh dipandang ringan kerana pasukan PR ini dapat membantu membentuk pendapat umum dan menetapkan agenda yg ingin dicapai.

  Pasukan ini boleh dibentuk di kalangan sukarelawan yg dikenalpasti menerusi pelbagai cara sama ada di media sosial atau media massa, IPTA, pihak swasta dan awam, sektor korporat ataupun GLC.

  Yg penting jgn melantik syarikat PR yg hanya berminat dlm soal komersial semata-mata kerana ianya tidak berkesan kerana tiadanya "roh perjuangan".

  Pasukan PR yg dibentuk mestilah berupaya membantu calon dan parti meningkatkan populariti, menangkis tohmahan dan fitnah serta mengukuhkan kredibiliti bakal calon.

  Pasukan PR juga mesti mampu melaksanakan "Black Ops" ke atas lawan sama ada calon mahu pun parti. Ops ini boleh dibincangkan dgn teliti asalkan kita faham tujuan dan objektifnya.

fda

Link2Me WeLinkBk (254)